Париски мировен форум

Сподели со своите пријатели

Парискиот мировен форум, на кој ќе бидат собрани лидерите на бројни меѓународни организации и земји, почнува денеска. Loading… Овогодинешното петто издание на Форумот, насловен како „Излез од повеќекратна криза“, е посветено на најголемите предизвици на денешницата, меѓу кои се влошените климатски промени, брановите на пандемијата на коронавирусот, продлабочувањето на нееднаквостаПрочитај повеќе