Папа

Сподели со своите пријатели

Папата Франциско денеска, на вториот ден од посетата на Португалија, ги повика студентите да го направат светот поправеден и поинклузивно место и да ја искористат својата привилегија во борбата против глобалното затоплување и економските нееднаквости. Loading… Тој ги повика студентите да преземат ризик и да го отфрлат искушението само даПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Папата Франциско ги повика граѓаните на Конго да им простат на оние кои им згрешиле, обраќајќи им се на масата од околу еден милион луѓе во главниот град на Демократска Република Конго, Киншаса. Loading… Многу верници од Конго ја поминаа ноќта пред мисата на аеродромот Ндоло, чекајќи го пристигнувањето наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Поглаварот на Римокатоличката црква, папата Франциск, се сретна со четвртата група трансродови луѓе кои нашле засолниште во Римската црква, објави ватиканскиот весник. Loading… Средбата се одржа вчера на маргините на неделната генерална аудиенција на Папата. Весникот ги цитираше сестрата Женевиев Јанингрос и свештеникот Андреа Конокија кои велат дека разговорот соПрочитај повеќе