озонска обвивка

outer space photography of earth

Сподели со своите пријатели

Озонската обвивка игра клучна улога во климата на Земјата, а без неа нашата планета би била постудена за 3,5 келвини. Loading… Различни механизми придонесуваат за стабилизација и одредување на просечната температура на Земјата. Во поедноставено сценарио, зрачењето од Сонцето стигнува до Земјата, при што некои се рефлектираат од горниот делПрочитај повеќе