ОО на Црвен Крст Куманово

Сподели со своите пријатели

Црвен крст Куманово во соработка со „Illegal hunters“ од Куманово, во сабота од 10 часот на паркингот кај градскиот базен организира хуманитарна изложба на автомобили. Loading… – Активноста е во склоп на програмата ЦКА-ПХВ , во рамките на проектот “Со цело срце за нечие подобро утре” кој има за целПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Низа разновидни хуманитарни акции има закажано Општинската организација на Црвен крст Куманово за претстојниот месец. Loading… Претстојниот викенд во Соколана ќе се одржи хуманитарен турнир во фудбал. Пвкупно 18 екипи од 29 до 31 со почеток во 16:00 часот ќе играат за семејството Максимовски. – Влезот ќе биде слободен заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Клуб на млади при Општинска организација на Црвен крст Куманово по повод новогодишните празници утре и задутре (вторник и среда) со почеток од 11 до 14 часот на градскиот плоштад орагнизира собирна акција за донација на потребни материјали за детски новогодишни пакетчиња. Loading… Како што информираат од Црвен крст Куманово,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Крводарителска акција организира Црвениот крст во Куманово во вторник, по повод празникот 11 Октомври. Loading… Акцијата ќе се одржи во Центар за култура „Трајко Прокопиев“ (кубус горе) од 9-14 часот. – Ги охрабруваме сите здрави и подобни лица кои ги исполнуваат условите за крводарување да даруваат крв со цел даПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општинската организација на Црвен Крст Куманово најави дека во период од 20-26 април, традиционално и оваа година ќе се одбележи „НЕДЕЛА НА СОЛИДАРНОСТ“ за собирање на парични средства за помош на социјално загрозените семејства во Куманово. Loading… Акцијата ќе се спроведе на градскиот плоштад во Куманово, околните населби, како иПрочитај повеќе