Олена Шулјак

Сподели со своите пријатели

Повеќе од 170.000 згради во Украина се оштетени или уништени откако Русија започна војна против земјата во февруари 2022 година, изјави денеска Олена Шулјак, претседател на парламентарната комисија за регионален развој и урбанистичко планирање во Киев. Loading… „Според прелиминарните проценки на Економскиот факултет во Киев, досега повеќе од 170.000 зградиПрочитај повеќе