Олег Тинков

Сподели со своите пријатели

Милијардерот Олег Тинков, основач на онлајн банката Тинкоф, изјави дека се откажал од руското државјанство поради конфликтот во Украина, кој силно го критикуваше. Loading… „Донесов одлука да се откажам од моето руско државјанство. Не можам и не сакам да ме поврзуваат со фашистичка земја која започна војна со својот миренПрочитај повеќе