Никола Тесла

Сподели со своите пријатели

Пожар го зафати „Научниот центар Тесла“ во Шорехам во американската сојузна држава Њујорк. Loading… Локалните медиуми јавуваат дека тоа е последната лабораторија што ја оставил познатиот научник Никола Тесла. – Лабораторијата на Тесла е целосно зафатена од пламен. Каков страшен пожар. Од тука се чувствува мирисот. Апсолутно страшно – изјавиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во текот на наредниот период согласно со динамиката за реконструкција и рехабилитација на железничката пруга Куманово – Бељаковце ќе се извршуваат градежни работи во потесното градското подрачје. Станува  збор за сообраќајниците  улиците „Никола Тесла“ и „Доне Божинов“ во населба Средорек. – Со цел да се избегнат потенцијални инциденти или билоПрочитај повеќе