Накба

Сподели со своите пријатели

Палестинците од Газа утре ќе ја одбележат Накба, или „катастрофа“, на 76-годишнината од нивното масовно протерување од територијата на денешен Израел, кога околу 700.000 Палестинци ги напуштија своите домови за време на арапско-израелската војна во 1948 година, по што била формирана држава Израел. Loading… По војната, Израел го забрани враќањетоПрочитај повеќе