Муамер Гадафи

Сподели со своите пријатели

Италијанскиот вицепремиер и министер за надворешни работи Антонио Тајани изјави дека е „сериозна грешка“ на Западот што дозволил поранешниот либиски лидер Моамер Гадафи да биде убиен за време на Арапската пролет во 2011 година, бидејќи неговата смрт предизвика нестабилност во Северна Африка. Loading… „Тоа беше многу сериозна грешка. Да сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Често слушавме исповеди на девојки и жени кои поминале одреден период во харем, многу слични приказни, а од друга страна, секоја траума е посебна. Loading… Некои биле таму доброволно, а од некои од приказните буквално може да ви се смачи. Ова е уште едно признание кое ја шокираше јавноста. ФранцускиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

20 октомври 2011 година остана запаметен по тоа што сите светски медиуми ја прекинаа својата редовна програма со главната вест дека е фатен пребегнатиот либиски лидер Муамер Гадафи. Loading… Имено, во февруари 2011 година започна отворениот бунт против тогашниот неприкосновен либиски лидер Муамер Мухамед Абу Мињар ел Гадафи, како штоПрочитај повеќе