МОН

Сподели со своите пријатели

Поради големиот интерес на младите од Северна Македонија за студирање на најдобрите 100 светски универзитети според Шангајската ранг листа, Министерството за образование и наука донесе одлука рокот за аплицирање за доделување на стипендија за престижните студии да остане до 15ти септември. Loading… Иако има значително зголемен број на апликации наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за образование и наука информира дека на денешната владина седница е донесена одлука за прифаќање на предлогот на Комисијата за заразни болести за олеснување на дел од ковид мерките кои важеа за учениците во основните училишта. Loading… Основницте ќе можат да посетуваат настава со физичко присуство без задолжително носењеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири и шефот на Делегацијата на Европската Унија Дејвид Гир на средба разговараа за јакнењето на соработката и операционализацијата на проектите за унапредување на образовниот систем. Поддршката што ЕУ и ја дава на нашата држава е многу значајна за реализација на реформските процеси воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Како што пред малку соопшти Средношколскиот Пленум,   само по еден час од отворањето на новиот средношколски фронт пред зградата во која се наоѓа Министерството за образование и наука, нивни претставници биле повикани на средба во МОН. Loading… На средбата не беше ништо одлучено, само беше кажано дека преговорите продолжуваат воПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Наставничкиот и Средношколксиот Пленум од Куманово, денес масовно излегоа на улиците во Куманово во знак на протест против одлуката за воведување математика во државна матура, но и против лошите образовни реформи, велат тие. Loading… [huge_it_gallery id=”4″] Откако одржаа говори на градскиот плоштад, со извикување на пароли ”Ние сме иднината”, масатаПрочитај повеќе