Локалитет Млака

Сподели со своите пријатели

По најавата на Музеј Куманово и негирање на тврдењата на некои диви копачи дека поради изградба на пругата Куманово – Бељаковце, ќе биде уништено археолошко наоѓалиште Млака близу кумановското село Шупли Камен, со демант се јави и Македонска Железница. Loading… Во своето писмо до Кумановски Муабети, МЖ Инфраструктура објаснува дека  еПрочитај повеќе