Леиф Ериксон

Сподели со своите пријатели

Кој всушност ја открил Америка? Првото поврзување на ова прашање е Кристофер Колумбо. Сигурно сте слушнале „Браво Колумбо, ја откри Америка!“ Но, на кого навистина припаѓаат овие заслуги? Loading… Првиот човек што стапнал на почвата на американскиот континент бил скандинавскиот авантурист Леиф Ериксон, кој во 10 век, околу 500 годиниПрочитај повеќе