Ковачевски

Сподели со своите пријатели

Премиерите на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, на Црна Гора Здравко Кривокапиќ, на Република Романија Николае Чука и на Република Бугарија Кирил Петков како домаќин на Состанокот на шефовите на влади на земјите членки на НАТО од Југоисточна Европа, одржаа прес-конференција после работниот дел на нивната средба во Софија. Loading…Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во обраќањето на Состанокот на шефовите на влади на земјите од Југоисточна Европа членки на НАТО, што денеска се одржува во Софија, во Република Бугарија, претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, истакна дека оваа средба испраќа уште една силна порака за единство и солидарност со Украина. Loading…Прочитај повеќе