Јужна Осетија

Сподели со своите пријатели

Заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија, Дмитриј Медведев, смета дека со текот на времето земјите кои, како што вели, не се плашат од мислењето на Западот, ќе ја признаат независноста на Абхазија и Јужна Осетија. Loading… „Ова прашање е многу деликатно и е поврзано со општата геополитичка ситуација. ЈасноПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Новите власти на сепаратистичката проруска област Јужна Осетија синоќа најавија дека ќе се откажат од организирање референдум за нивно присоединување кон Русија. Loading… Новоизбраниот претседател на таа област, Алан Гаглоев, во указот се осврна на „неизвесностите поврзани со правните последици“ од таквиот референдум, за што одлучи неговиот претходник Анатолиј Библов.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Откако Грузија објави дека се вклучила во кампањата за санкции против Русија, Јужна Осетија треба да ги разгледа сите можни ризици, изјави претседателот на Јужна Осетија. Loading… Без оглед на позицијата на Грузија, Тбилиси може да биде турнат во провокации, изјави претседателот Анатолиј Бибилов на состанокот на Советот за безбедностПрочитај повеќе