Јакутија

Сподели со своите пријатели

Многумина тврдат дека Ојмјакон е најстуденото населено место на Земјата. Тоа е село кое се наоѓа во Јакутија во источниот дел на Сибир. Loading… Најниската температура е измерена во февруари 1933 година и изнесувала -71,2 степени Целзиусови.     Станува збор за бројка што ќе ја видите испишана на бројниПрочитај повеќе