Ивана Ѓорѓиевска

Сподели со своите пријатели

Започна поставувањето на гранитни плочи на плоштадот „Маршал Тито“ во Куманово, или познат како мал градски плоштад, информираше претседателката на Советот на Општина Куманово Ивана Ѓорѓиевска. Loading…     Првата фаза, според претходните најави, предвидува замена на подлогата, на урбаната опрема, канделабри, клупи, жардиниери, осветлување, а акцент ќе се ставиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Територијалната противпожарна единица Куманово лажни имала 649 интервенции, покажа годишниот извештај презентиран денеска пред Советот на Општина Куманово. Loading… Како што истакна командирот на единицата, Дејан Илиевски, дури 412 пожари биле на отворен простор. – Имаме 92 интервенции на опожарени објекти, 31 на опожарени сообраќајни средства, 412 пожари на отворенПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово подари новогодишни пакетчиња на децата без родители и родителска грижа. Loading… Претседателката на Советот на Општината, Ивана Ѓорѓиевска и раководителот на Секторот за социјални работи Александар Крстевски, заедно со Дедо Мраз им поделија новогодишни пакетчиња на децата без родители и родителска грижа, кои се сместени во згрижувачки семејства.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Традиционално, денеска во Општина Куманово се одржа прием за најуспешните во своите професии, беа прогласени најдобриот пожарникар и полицаец за годината што изминува. Loading… Најистакнат припадник од Територијалната противпожарна единица Куманово е Даниел Гелевски.     За најуспешен полициски службеник во Полициска станица од општа надлежност – СВР Куманово, бешеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово поставува нова урбана опрема во Соколански парк, информираа денеска надлежните од општината. Loading… – Во тек е изградба на фонтаните во Соколански парк во Куманово, информираше кумановскиот градоначалник, Максим Димитриевски.     За реконструкцијата на Соколанскиот парк и паркинг со спортско игралиште во комплекс на Соколана, како штоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дивата депонија на влезот на населбата Перо Чичо, кај поранешниот маркет „Туш“ денеска повторно се чистеше. Loading…     Екипи на ЈП „Чистота и зеленило“ во соработка со Македонски железници денеска со тешка механизација го отстрануваа сметот кој несовесни граѓани го трупале во изминатиот период, а има од облека иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово ќе одвои средства за да го поддржи советувалиштето за жртви на семејно насилство, одлучија советниците на последната седница. Loading… Како што информираа надлежните од комисијата за еднакви можности за мажи и жени ќе се одвојат 711.000 денари за двегодишна поддршка на акцискиот план за рамноправност на жените иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателката на Совет на Општина Куманово Ивана Ѓорѓиевска на денешната прес-конференција во врска со детската градинка „Ангел Шајче“ од Куманово истакна дека моментално се запишани 635 деца повеќе од капацитетот на установата. Loading… „Мнозинството од Советот на Општина Куманово никако не е против зголемување на бројот на деца во воспитнитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателката на Совет на Општина Куманово Ивана Ѓорѓиевска, денеска одржа прес-конференција во врска со работењето на ЈОУ Детска градинка „Ангел Шајче“ во Куманово. Loading… Во своето излагање, Ѓорѓиевска упати прашања согласно тврдењата на директорката на оваа детска установа и доставените табеларни прегледи од кои се гледа дека од 40% доПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателката на Советот на Општина Куманово Ивана Ѓорѓиевска на денешната прес конференција одговори на вчерашните обвинувања на директорката на Детската градинка „Ангел Шајче“ Марина Алексоввска. Loading… Алексовска вчера рече дека Советот не одобрил зголемување на капацитетите за згрижување во градинката со што нови уписи есенва нема да има. Според Ѓорѓиевска,Прочитај повеќе