Илиноис

Сподели со своите пријатели

Врховниот суд на американската сојузна држава Илиноис денеска ја потврди забраната за продажба и поседување на типот на полуавтоматско оружје што се користи во стотици масовни убиства во земјата. Loading… Судот утврди дека Законот за заштита на заедницата не ја нарушува гаранцијата на федералниот Устав за еднаква заштита на законот,Прочитај повеќе