Ибрахим Султан Искандар

Сподели со своите пријатели

Кралските семејства на Малезија го избраа моќниот и отворен султан Ибрахим Султан Искандар од јужната држава Џохор за следен крал на земјата. Loading… Кралот игра главно церемонијална улога во Малезија, но монархијата стана повлијателна во последниве години поради продолжената политичка нестабилност што го натера актуелниот крал да практикува ретко користениПрочитај повеќе