Хан Дук-Со

Сподели со своите пријатели

Јужнокорејскиот премиер Хан Дук-Со и сите советници на актуелниот претходник Јун Сук-Јул, освен оние задолжени за безбедносни прашања, денеска поднесоа оставки по тешкиот пораз на владејачката партија на парламентарните избори. Loading… Веднаш не беше кажано дали претседателот ги прифатил нивните оставки. Резултатите од изборите значат дека либералните опозициски сили ќеПрочитај повеќе