Хадис Наџафи

Сподели со своите пријатели

Уште едно девојче стана симбол на борбата против дискриминацијата и угнетувањето на жените во Иран, откако го загуби животот. Loading… Нејзиното име е Хадис Наџафи, чија фотографија многумина ја објавуваат на социјалните мрежи. Имала само 20 години, пишува iranwire.com. А во борбата која имаше фатален исход, таа почнала по симболиченПрочитај повеќе