Гај Рајдер

Сподели со своите пријатели

Принудената работа и принудните бракови значително се зголемија во последните пет години, се вели во извештајот на Меѓународната организација на трудот, Walk Free и Меѓународната организација за миграција. Loading… Педесет милиони луѓе живееле во модерно ропство во 2021 година, според извештајот насловен „Глобални проценки на модерното ропство“. Од нив 28Прочитај повеќе