Финуала Ни Еле

Сподели со своите пријатели

Специјалниот истражител на ОН Финуала Ни Еле изјави дека нападите на Хамас врз Израел претставуваат воени злосторства и злосторства против човештвото, но дека земјата е обврзана според меѓународното право да ги заштити цивилите како одговор на овие напади и дека ѝ е забрането да гаѓа училишта, болници и бегалци. Loading…Прочитај повеќе