Еразмус

Сподели со своите пријатели

СОУ Гимназија „Гоце Делчев”-Куманово активно работи на проектот „Промовирање на употреба на технологијата во образовниот процес” во рамките на Програмата „Еразмус +”. Loading…     За таа цел денеска беа домаќини на гостите-професори и ученици од Португалија, Италија, Турција и Латвија, со кои спроведуваат проектни активности и разменуваат работни искустваПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Група ученици и професори од кумановското основно училиште „Браќа Миладиновци“ заедно со врсници и професори од повеќе европски држави преку проектот на Еразмус „Секој има приказна“ (Everybody has a story) престојуваат во училиште во Истанбул, Турција информираа денеска надлежните. Loading…     Во проектот учествуват пет основни училишта од Романија,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Наставници од девет европски земји деновиве се во Куманово, а во рамките на проектот „Our story, true story“.   Loading…   Гостите од Полска, Турција, Чешка, Словачка, Литванија, Португалија, Германија и Романија во рамките на својот престој во Куманово ќе ја имплементираат втората фаза од проектот, која вклучува подготовка наПрочитај повеќе