Еглис Левтис

Сподели со своите пријатели

Летонскиот претседател стана првиот лидер на една држава од Европската унија кој преноќил во Киев откако Русија ја нападна Украина на 24 февруари. Loading… Еглис Левтис пристигна во Киев на 9 септември во дводневна посета на главниот град на Украина. Така, латвискиот лидер стана првиот западен лидер кој го „прекршил“Прочитај повеќе