Дејан Мариќ

Сподели со своите пријатели

На 22.03.2024, во 85-тата година од животот почина една од легендите на македонскиот ракомет, кој како играч, тренер и спортски работник ја пренесе љубовта кон спортот и вистинските вредности на многу генерации. Loading… Дејан Мариќ е роден на 28.06.1939 во Соколац, Босна и Херцеговина (Југославија). Својата играчка кариера ја започнуваПрочитај повеќе