Црвена армија

Сподели со своите пријатели

Русија прослави 75. години од Битката за Сталинград, големата пресвртница во Втората светска војна, но посебно внимание привлече една фотографија на рускиот претседател Владимир Путин. Путин присуствуваше на неколку церемонии во Волгоград, некогашен Сталинград и помеѓу другото, позираше со девојки облечени во униформи на Црвената армија.   Loading…   СталинградскатаПрочитај повеќе