Путин позираше помеѓу убавиците на Црвената армија (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Русија прослави 75. години од Битката за Сталинград, големата пресвртница во Втората светска војна, но посебно внимание привлече една фотографија на рускиот претседател Владимир Путин.

Путин присуствуваше на неколку церемонии во Волгоград, некогашен Сталинград и помеѓу другото, позираше со девојки облечени во униформи на Црвената армија.

 

Loading...

 

Сталинградската битка е најкрвавата битка во историјата на човештвото. Таа се водела во градот Сталинград, денешен Волгоград, во југозападна Русија, помеѓу Советскиот Сојуз и Нацистичка Германија, во периодот од 28 јули 1942 до 2 февруари 1943, кога се случувале најголемите пресвртници во Втората Светска Војна.

На следната страница прочитајте повеќе за Сталинградската битка


ПРОЧИТАЈТЕ И:  Амбасадата на САД во Турција ги предупреди Американците за можни напади во Истанбул

Pages: 1 2

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.