азотни ѓубрива

Сподели со своите пријатели

Извозот на азотни ѓубрива во САД скокна на повеќегодишен максимум ова лето бидејќи зголемувањето на цените на природниот гас ги зголеми трошоците за производство на хранливи материи за културите во Европа, правејќи ја понудата на САД поконкурентна. Loading… Извозот од третиот, третиот по големина светски производител на азотни ѓубрива, сеПрочитај повеќе