астма

Сподели со своите пријатели

Астмата е една од најчестите болести во модерното време. Loading… Оваа болест влијае на 7-10 проценти од населението во развиените земји, а тој број постојано расте. Астмата не е болест на белите дробови, нејзината причина е неправилна имунолошка функција.     Во повеќето случаи, астмата е поврзана со алергиите. КогаПрочитај повеќе