Андриј Билецки

Сподели со своите пријатели

Последните украински војници во Мариупол од Азов се предадоа на крајот на мај. Некои од нив оттогаш беа разменети за руски затвореници, но сè уште има 2.500 војници на Азовскиот полк во руско заробеништво. Loading… За жестокото мачење на затворениците сведочат нивните другари кои биле разменети, пишува ДВ. Украинските политичариПрочитај повеќе