Андреј Алексејенко

Сподели со своите пријатели

Брзината на протокот на реките Днепар по уништувањето на хидроцентралата Каховка е зголемена за десет пати, изјави премиерот на Херсонската област Андреј Алексејенко. Loading… – Задачата ја отежнува фактот што брзината на протокот на Днепар се зголеми десеткратно. На вечерниот состанок на персоналот беше донесена одлука за секое поплавено подрачјеПрочитај повеќе