Ана Јовковска

Сподели со своите пријатели

Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово вечерва започнува второто издание на Меѓународниот фестивал „Денови на прозата“. Loading… Дводневниот фестивал кој ќе собере еминентни автори од Македонија и регионот, е во организација на НУЦК „Трајко Прокопиев“, а со финансиска поддршка на Министерството за култура. Вечерва кумановската публика ќе имаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово и годинава го организира Меѓународниот фестивал „Денови на прозата“, чие второ издание ќе се одржи на 25 и 26 мај, годинава. Loading… Како што иноформираат од Центарот за култура „Трајко Прокопиев“, првото издание на фестивалот минатата година, беше одлично прифатен од посетителите иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На 17 октомври (понеделник), со почеток од 19 часот, во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово, ќе се одржи промоција на второто издание од последната книга на Ана Јовковска, „Емотивен талог“. Loading… Приказните од женската кујна, како што се наречени во поднасловот, веќе се докажан рецепт за вкусна проза.Прочитај повеќе