Ал Шабаб

Сподели со своите пријатели

Сомалиските власти објавија дека лидерот на екстремистичката група Ал Шабаб, Абдулахи Надир е убиен во заедничка операција на Сомалиската национална армија и меѓународните партнери. Loading… САД ставија цена од 3 милиони долари на неговата глава, а сомалиската влада го опиша како „еден од најважните членови на Ал Шабаб“. Тој бешеПрочитај повеќе