Аделхајде Фоли

Сподели со своите пријатели

Министерот за надворешни работи на Романија, Богдан Ауреска, ја покани амбасадорката на Австрија во Букурешт, Аделхајде Фоли, за да ѝ врачи протестна нота поради нефер и непријателски однос на Австрија во однос на приемот на Романија во Шенген. Loading… Од Министерството посочија дека ваквиот гест на Австрија ќе има последициПрочитај повеќе