Сурово убиство ИЛИ? Гугл мапа покажува „свежо закопани тела во нивните гробови“ без ковчег! (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Двајца заробени мажи лежат рамо до рамо во свежо ископани гробници на страшна сателитска слика направена во Портланд, Орегон на „Гугл мапс“

Loading...

Гледачите на „Гугл мапс“ забележале нешто што изгледало како злокобно откритие на оддалечено место.

Сателитски снимки открија воздушен преглед на две тела што лежат рамо до рамо во свежо ископани дупки. Но, сликите не се баш такви како што изгледаат.

Секоја гробница е отворена со голем куп земја до неа, што сугерира дека тие се свежо закопани во прецизни правоаголници кои изгледаат по големина по мерка на мажите.

 

 

Никој друг не може да се види во близина и нема лопата на повидок. Но, има објаснување за она што на почетокот изгледало како морничава слика.

Loading...

Мажите фатени во гробовите се всушност брачен пар кој дејствува уметнички перформанси. Никој не знае како точно сликата завршила на мапата на Google.

Делото од перформансот се вика „Гробови (Graves)“, создадено од соработниците на Чикаго, Дутес Милер и Стен Шелабагер.

Претходно настапија во уметничката галерија „Западни изложби“ во Илиноис.

Скот Спеч, директор на западните изложби, рече: „Дутес Милер и Стен Шелабагер копаат гроб во корелација со големината на нивните тела. „Потоа лежат во гробот и копаат странично за да можат да се држат засекогаш за рака, зборувајќи метафорички.

„Оваа повторување на делото било завршено во Портланд, Орегон како дел од уметничкиот фестивал заснован на време организиран од Институтот за современа уметност Портланд.

 

 

Loading...

Во едно интервју пред неколку години, Милер рече: „Смртноста е тема што поминува низ голем дел од делата.

„Мислам дека како што старееме, се почесто се случува на некој начин да се справиме повеќе со смртноста.

“Ние не сме толку стари, но не сме ниту млади. Не размислувајте многу за тоа кога имате дваесет години. Па, ни јас не мислам така”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *