Судот за злосторствата на ОВК е од големо значење за САД

Сподели со своите пријатели

Амбасадорот на САД на Косово, Грег Делави изјавил дека Специјалниот суд за злосторствата на ОВК се од исклучително значење за неговата земја.

– Специјалниот суд е исклучително важен за САД. Ние се грижиме за судот и сакаме да го видиме Косово интегрирано во Европа, придружувајќи се така кон меѓународните организации, вклучувајќи ги НАТО и ЕУ, вели американскиот амбасадор.

Според неговите зборови, Специјалниот суд нема да суди на еден народ, нема да суди за војна, ниту било каква војска или етничка заедница.

– Судот ќе суди индивидуални случаи, рекол Делави.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.