Советниците на опозицијата ќе бараат ново идејно решение за крстосницата кај Митев мост (видео)

Сподели со своите пријатели

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ денес излезе повторно на прес конференција на која, Драган Петковски, првиот човек на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ и колацијата ќе поднесат иницијатива за ново идејно решение за крстосницата помеѓу булеварите „Трета МУБ“ и „Октомвриска револуција“.

Општинскиот комитет ќе дродолжи редовно да ве потсетува на вашите обврски како градоначалник, исто така ќе реагира и до СДСМ како партија чии кадри со децении управуваат со Општина Куманово – рече Петковски.

Тој посочи дека повикани од граѓанит ќе продолжат да алармираат за овој проблем и ќе достават иницијатива до Советот на Општина Куманово, а притоа повторно обвинувајќи го градоначалникот Зоран Дамјановски дека сообраќајниот хаос е по негова вина.

Зошто и покрај вашето тврдење дека работите на проблемот, надминувањето на истиот е многу далеку? Како најповикан за овој проблем, 11 години ги убедувате граѓаните во нешто во што и самите не верувате – додава Петковски.

Со иницијативата која ќе ја поднесат се надеваат дека ќе се реши, како што нагласија, една од многуте горливи точки.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.