Соседите пријавиле корона забава: Полицијата пронашла луѓе во плакари

Сподели со своите пријатели

Германската полиција разби детска роденденска забава, организирана и покрај мерките за заштита од коронавирусот, со околу 30 гости, кои се обидeле да се сокријат во плакарите.

Loading...

Соседите повикале полиција во малото германско место Хамел, кои се пожалиле на детскиот шум. Кога стражарите дошле во споменатиот стан, гостите почнале да се кријат насекаде.

 

 

Една жена, на пример, се заклучила во тоалетот со пет деца, а некои се криеле во плакари, соопшти полицијата .

Поднесени се обвиненија против 15 возрасни лица за кршење на мерките за корона.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *