Сончев ден со услови за дожд на југозапад

Сподели со своите пријатели

Недела нема да донесе речиси никаква преомена во однос на температурата во однос на сабота. Таа повторно ќе има вредности. Од 34°С до 36°С долж повардарието, околу 30°С во југозападниот регион и околу 33°С во котлините од источниот крај.

Loading...

Денот ќе биде сончев.

Попладне ќе има услови за умерен развој на облачност од конвективен карактер (нестабилност), во југозападниот дел од земјата, пред се` во поширокиот охридски регион .

Максималната температура ќе има вредности од 34°С до 36°С долж текот на Вардар и во котлините во источниот регион, околу 32°С во Пелагонија и околу 31°С  во охридско – преспанското подрачје.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.