Сокриениот рај во Швајцарија го окупираа туристите (видео)

Сподели со своите пријатели

Едно тивко село во Швајцарија одеднаш стана вистинска туристичка атракција, на големо незадоволство на мештаните. 

Планинското место Лавертеко во швајцарскиот кантон Тичино, се прослави со едно видео на социјалните мрежи во кое еден посетител се капе во смарагдните води на реката Верзаска која изгледа како од бјаките.

Видеото е наречено „Малдиви Милана“ и има милиони прегледи за нешто помалку од месец дена.

„Туристите кои немаат почитување кон ништо“ доаѓаат во ова аместо и го расипуваат животот на домашното население.

Шишиња, цигари, амбалажи и лименки сега пливаат во реката, а градоначалникот повикува на пристојност.

Видеото ни помогна, но би било добро неговиот креатор да ги замоли своите гледачи да се паркираат како треба да ги почитуваат правилатана местото во кое што дошле – рекол тој.

Loading...

LE MALDIVE DI MILANO

LE MALDIVE DI MILANO!Un magnifico Canyon attraversato da acque color smeraldo.*1 ora da Milano e 45 minuti da Varese*con Federico Sambruni

Публикувахте от Capedit в Понеделник, 10 юли 2017 г.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.