Со зборови и со дијалог секогаш се доаѓа до решение, вели Заев по повод Меѓународниот ден на ненасилство

Сподели со своите пријатели

Премиерот Зоран Заев по повод Меѓународниот ден на ненасилство повика да се спротиставиме на насилството и да ја раскажуваме нашата убава македонска приказна по која стануваме познати во целиот свет, дека со зборови и со дијалог секогаш се доаѓа до решение.

Loading...

– Денес е Меѓународниот ден на ненасилство, ден кој треба да нѐ потсети дека имаме обврска и должност да градиме култура на мир, трпеливост и меѓусебно разбирање. Ве повикувам сите, да се спротиставиме на насилството и да ја раскажуваме нашата убава македонска приказна по која стануваме познати во целиот свет, дека со зборови и со дијалог секогаш се доаѓа до решение, вели премиерот Зоран Заев во видео пораката објавена не неговиот фејсбук профил.


Leave a Reply