Со Свечена академиија Србите во Куманово ќе го одбележат Свети Сава

Сподели со своите пријатели

Со свечена Светосавска Академија која ќе се одржи во Народниот театар во Куманово, Српската заедница во Македонија – Регионален одбор Куманово ќе го одбележи националниот празник на Србите во Македонија, информираат од одборот.

Предвидена е богата културно-уметничка програма, а специјални гости ќе бидат Етно Група Траг од Бања Лука со композиција “Завештање”, а свој настап ће има и Куд “Српски вез” од Куманово.

Најавено е присуство и на високи претставнции од политичкиот и дипломатскиот врв од Србија и Македонија, а анастонот е со почеток од 19 часот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.