Со оваа едноставна направа повеќе нема да ги губите своите работи (видео)

Сподели со своите пријатели

„Му Танг“ е мал чип кој на корисниците им помага секогаш да знаат каде се наоѓаат нивните работи, од автомобилот од они најситните.

Чипот може да се залепи на скоро секаква површина, а предметите на кои се наоѓа ќе можете да ги лоцирате со помош на смартфонот.

Изуми кои се сокриени од јавноста, а можеле да го променат светот

Направата памети каде сте ги оставиле своите работи и ве потсетува со известување доколку ги заборавите и испраќа предупредување ако од нив се одалеите премногу.

Со овој едноставен изум повеќе нема да бидете под стрест да го изгубите багажот на аеродром, каде ви е чадорот или други ситни работи.

Цената на чипот изнесува 25 долари, а неговата батерија трае три месеци.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.