Со „Global Bubble Day“ ќе се одбележни отворањето на новите простории на Мулти Култи (фото)

Сподели со своите пријатели

Центарот за интеркултурен дијалог „Мулти Култи“ од сега ќе работи во нови простории кои ќе овозможат подобар простор за интеркултурно учење на младите.

 

Loading...

13310439_1247958318562829_3653099739932029385_n

 

Во рамки на отварањето, МultiКулти ќе се вклучи во прославувањето на „Global Bubble Day“ или Меѓународниот ден на водени меури, кој има за цел да шири позитивна енергија и да ги направи луѓето среќни. Оваа парада ќе се случи во 70 градови насекаде во светот, а МultiКулти стана дел од официјалната светска организациска група.

 

13241423_1247958901896104_8203908286962077033_n

 

Самиот настан е предвиден да трае два часа, од 12:00 до 14:00 часот, на 29 мај – Светскиот Bubble Day.

За време на настанот ќе биде презентиран новиот изглед на Мулти Култи со реновираните простории, ќе се промовираат идните проекти и работилници на центарот во рамките на проектот МultiКулти Local Youth Service поддржан од Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), и преку многу интерактивни активности младите ќе можат да се запознаат со нашиот начин на работа и вредностите кои ги шириме – велат од Центарот за меѓукултурен дијалог.

13266036_1247958135229514_1262844962718545175_n

 

Loading...

Во последниве два месеци, како дел од овој проект средношколците од сите средни училишта во Куманово имаат можност да присуствуваат на работилници на теми: театар, фотографија, интерес и кариера и уметност од рециклирачки материјали. Сите работилници се двојазични (на македонски и албански ) и го користат методите на неформалното образование.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.