Со џип по море: Капачите во Хрватска останаа шокирани (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Пливачите на плажа во Омиш биле шокирани кога туристот направи круг по морето – со џип!

„Плажата беше преполна. Прво, џипот дојде пркеу плажа до морето, мислев дека ќе растовари некој вид брод или џет-ски, како што обично се случува. Но, не – отиде целосно во морето и продолжи да вози”, рекол еден очевидец за 24SATA.HR.

Loading...

 

 

Тој вели дека автомобилот имал странска регистрација, што значи дека е турист.

„Прво се возеше во плитките води, а потоа одеше подлабоко и подлабоко. Тој направи заобиколување по Цетина до мостот и потоа се врати и излезе“, вели тој.

 

 

Loading...

Бидејќи морето на тоа место е длабоко од три до 10 метри, тие се убедени дека станува збор за автомобил-брод.

„Имаше некој погон на задниот дел, во спротивно ќе потонеше. Сите од плажата беа изненадени. Тој беше вистинска атракција”, заклучува тој.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *