Снимка на две девојки кои играат во џамија ги разлути верниците (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Во џамијата Џама Масџид во Делхи, Индија, туристите повеќе нема да можат да влезат откако е објавена снимка на две девојки кои во градбата играат и прават став на шипка.

Loading...

Снимката се проширила на интернетот, а на неа се гледаат две девојки кои играат, меѓутоа од тогаш се појавиле и низа снимки кои прикажуваат дека и други туристи играат и пвејат пред џамијата.

Многумина ова го опишале како „вулгарност“.

Управниот комитет на џамијата изразил лутење поради непочитувањето и одгорил така што забранил влез на туристите. Влегувањето на туристите ќе им биде дозволено само во случаи кога ќе посакаат да се молат.

https://twitter.com/zayen/status/1122911350555123713

Фото: Принтскрин Јутјуб


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *