28.11.2017 02:29

Сложувалка на руските региони, се може да поместите освен Крим (видео)

Facebook Twitter Google+

Сложувалката за регионите на Русија, која посетителите можат да ја купат во паркот „Зарјаџе“ во Москва, го краси интересен детал – Крим кој не може да се поместува.

Сите делови на сложувалката – сувенир, кои ги претставуваат регионите на Русија, може слободно да ги поместите на металната табла, додека Крим, кој Русија го присвои во 2014 година, е залепен за таблата.

Како изгледа кога Путин ќе излезе на пијалок со пријателите? (видео)

„Зарјаџе“ е најмладиот московски јавен парк. Свечено беше отворен во септември оваа година, во присуство на рускиот претседател Владимир Путин.

Loading...

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments