Славните цитати на Адолф Хитлер

Сподели со своите пријатели

Во овој пост ние ќе Ви претставиме еден дел од познатите цитати на најголемиот диктатор на сите времиња, Адолф Хитлер.

Loading...

» Ако некогаш кажеш доволно голема лага, а потоа ја повторуваш доволно често, верувајте дека луѓето ќе почнат да веруваат во неа.

» Jас не гледам доволна причина зошто луѓето да не бидат толку груби колку што е самата природа.

» Најдобриот начин на читање се состои од паметење на есенцијалните и заборавање на непотребните работи.

» Кој вели дека не сум под специјална заштита од Бога?!

» Ако победиш, нема потреба од никакво објаснување зошто си победил.

» Ако изгубиш, не треба да бидеш таму каде што треба да објасниш зошто си изгубил.

» Таму каде што престанува дипломатијата, таму почнува војната.

Loading...

» Никој нема да го праша победникот дали ја зборува вистината.

» Секој може да ја издржи победата, но само силните можат да го издржат поразот.

» Човек кој умее да чита правилно ќе успее од секоја книга, од секој весник и од секоја прочината брошура да земе сè што е вредно и што, реално, нема само минливо значење.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.