СКАНДАЛОЗЕН ОГЛАС: Ги продава родителите, а се јавиле и заинтересирани купувачи!

Сподели со своите пријатели

Во еден локален весник во Јапонија се појави реклама: „Родители на продажба: татко 68, мајка 66 години. Цена 900 јени“.

Loading...

Секој што го прочитал овој оглас бил навистина шокиран. Луѓето велеа: „Во кое време живееме, кога детето ги продава своите родители! Каде е сега полицијата? Социјална служба? “

Огласот е класифициран како голем скандал.

 

 

Рекламата стигна до едно младо семејство, кое неодамна ги закопало родителите кои загинале во сообраќајна несреќа. Децата кои останале без мајка и татко, го погледнале овој оглас како чудо.

Мислеле што се случува во главата на таа личност, па ги продава своите родители?! Тие биле исплашени од помислата каква судбина го чека тој несреќен пар, па решиле да одговорат на огласот и да ги купат старите.

Loading...

Замислете го нивното изненадување кога дошле на адресата наведена во огласот! Ги пречекала луксузна куќа, двор полн со цвеќиња… Мислеа дека ја погрешиле адресата, но вратата се отворила и зад нив се појавил насмеан господин.

 

 

– Извинете, мора да грешиме? – рекоа децата.

„Не, не, само влезете, не сте згрешиле“, одговорил насмеаниот човек, додавајќи:

– Гледате, ние не сме сиромашни, но немаме деца на кои треба да им оставиме наследство. Затоа, решивме да поставиме оглас и помисливме дека лицето кое ќе реагира мора да биде достојно за наследство. Знаевме дека само љубезни и хумани луѓе можат да купат двајца стари луѓе. Но, почнавме да се сомневаме дека такви луѓе постојат, вие сте единствените кои одговорија на нашиот оглас! – рекол старецот.


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *