Скафизам – монструозна метода на мачење од која ќе ве полазат морници (фото)

Сподели со своите пријатели

Скафизам е метода на мачење која во суштина прави жртвите да бидат изедени живи од бубачки. Да, уштео полошо е отколку што навистина звучи.

Loading...

Скафизмот, алтернативно нарекуван „бродови“ била античка персиска метода на мачење и конечно извршување. Жртвата првобитно е ставана во чамец, а друг чамец е ставан одозгора. Незете, главата и рацете останувале изложени надвор.

skafizam-foto-ilyke-1447860257-787033

Жртвата тогаш била приморана да внесе во себе големи количини млеко и мед. Тоа би довело до брутално страшна дијареја која би привлекла огромен број инсекти.

Уште мед бил додаван на надворешниот дел од телото за да ги привлече инсектите. Жртвата во суштина била изедена жива од инсектите. Тоа било, без сомневања екстремно болно и ужасувачки.

skafizam-foto-ilyke-1447860510-787039

Понекогаш методата траела и по неколку дена. Доколку жртвата би го преживеала првиот ден кога инесктите го јадат жив, истио го враќале на брего, само за да го мачат и следниот ден.

Ужасно, нели?

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.